Ahir dimecres l’escola va rebre la visita d’una comitiva integrada per un grup de professors i professores de la Universitat de Lleida. Aquest grup  de professionals de l’educació postobligatòria, i que s’estan plantejant canvis tant a nivell organitzatiu com metodològic en el si del Grau d’Educació Infantil de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPETS), volien conèixer de primera mà el projecte educatiu de l’escola i els motius pels quals s’ha decidit implementar-lo. Un projecte que beu de les influències l’educació activa com pot ser la pedagogia Montessori, ja que molts dels materials emprats responen a aquest mètode, però també amb altres influències pedagògiques, com poden ser el treball per projectes o el treball per ambients de Reggio Emilia (Itàlia). En definitiva, un projecte basat en centrar la mirada cap a l’infant i el respecte als seus processos educatius naturals, i en la potenciació de l’autogestió i l’aprenentatge autònom com a competència essencial del seu desenvolupament personal.

La visita, que va durar tot el matí, va consistir en una presentació del projecte educatiu per part de l’escola  on explicaven les bases i els principies pedagògics amb que es fonamentaven. Tot seguit, el professorat de la UDL va poder gaudir entrant a les aules d’educació infantil per observar i conèixer les dinàmiques de treball dels infants i finalment es va fer una reunió amb part del professorat de l’escola per posar en comú reflexions i poder debatre sobre el projecte en particular i la formació de mestres en general.

Finalment, destacar que es va obrir la porta, sense concretar res, a una possible col·laboració més sostenible entre la Facultat i l’escola. Una relació encaminada a aprendre els uns dels altres i a retroalimentar-se i enriquir-se professional i personalment.

AMPA CIUTAT JARDÍ

 

fr