Divendres dia 16 de novembre: 16:30 CASSOLADA a les  hores. Cal que porteu de casa cassoles o coses que facin soroll.

Divendres dia 16 de novembre: 18:00 CONCENTRACIÓ DAVANT SSTT ENSENYAMENT LLEIDA. Porteu els vostres plats i cassoles reivindicatives al Departament.

El nou Decret de menjadors posa en perill la qualitat del servei de menjador escolar a moltes escoles d’arreu Catalunya


Les ampes es mobilitzen pels menjadors

#AlDiaPonent Comencem a les 14h amb la plataforma 'Menjadors', creada per membres d'Ampes de diversos col·legis i representants de la comunitat educativa de Lleida. Ja han acordat un programa de mobilitzacions contra el decret de la Generalitat que aposta per a que tots els menjadors escolars estiguin en mans dels consells comarcals.

Posted by LleidaTV on Friday, November 9, 2018

Benvolgudes famílies,

Com alguns ja haureu sentit als mitjans de comunicació, el Departament d’Ensenyament té la voluntat de quedar-se amb la gestió dels menjadors escolars a partir de l’aprovació d’un nou Decret.

Aquest ara es troba en fase d’esborrany, però es preveu que s’aprovi abans d’acabar aquest curs. Podeu consultar-lo al següent enllaç.

Tot i les bones paraules dels responsables polítics i del departament d’Ensenyament, intentant minimitzar l’impacte d’aquesta proposta, el cert és que ens trobem davant una situació ben preocupant que posa en perill la qualitat del servei de menjador escolar a moltes escoles d’arreu Catalunya.

Conseqüències destacades:

 • Pèrdua educativa del menjador i espai migdia
 • Increment de ràtios  infants-monitor. El Departament, lluny de regular-les d’acord a les indicacions de la FaPaC i altres entitats, les fa coincidir amb les que utilitzen grans empreses que actualment s’encarreguen del servei a determinades escoles.
 • Elimina l’AMPA de la gestió del menjador escolar
 • Menjador gestionat per grans multinacionals en detriment de la qualitat del dinar
 • Important increment en el preu del menú diari. Podran arribar fins a 6,80 € per àpat els usuaris de caràcter fix.
 • No es garanteixen inversions en equipaments de menjador per part d’aquestes empreses amb objectiu lucratiu.
 • Els menjadors escolars seran subhastats en lots de 5/6 escoles per la qual cosa serà inaccessible per la petita empresa.
 • Permet la línia freda, és a dir, elaborar el menjar, congelar-lo (fins a 6 mesos) i posteriorment servir-lo reescalfat a l’alumnat.
 • Facilita la precarietat laboral. Les empreses que accedeixin a la gestió no han de subrogar el personal que actualment té contractat l’AMPA, potenciant els contractes temporals i precaris.
 • No inclou l’alumnat amb necessitats educatives especials, el Departament d’Ensenyament pretén no fer-se càrrec dels professionals en educació especial que els han d’atendre, obvia la normativa vigent sobre l’educació inclusiva i carrega el cost del servei sobre les famílies.

NO HO PODEM PERMETRE!

Ahir es va fer una assemblea constituent per lluitar en contra d’aquesta proposta i es va decidir fer una sèrie d’accions.

La nostra escola es suma a aquestes accions en defensa d’un menjador educatiu, educatiu i per tothom.


 • Dilluns dia 12 de novembre: CASSOLADA a les 16:30 hores. Cal que porteu de casa cassoles o coses que facin soroll.
 • Divendres dia 16 de novembre: 16:30 CASSOLADA a les  hores. Cal que porteu de casa cassoles o coses que facin soroll.
 • Divendres dia 16 de novembre: 18:00 CONCENTRACIÓ DAVANT SSTT ENSENYAMENT LLEIDA. Porteu els vostres plats i cassoles reivindicatives al Departament.