L’any 2007, un nen alemany de 9 anys anomenat Felix Finkbeiner va realitzar un treball a la seva escola sobre la crisis climàtica que està patint el planeta. En Felix se’n va adonar que l’augment de temperatura al planeta està generant conseqüències a nivell mundial com la desertització, sequeres, inundacions i altres fenòmens climatològics. Com a solució a aquesta situació i com a proposta per lluitar com un moviment mundial per la creació d’un futur més just, va sorgir la idea que tots els nens del planeta poguessin plantar un milió d’arbres en els seus països, ja que els arbres absorbeixen CO2 amb la fotosíntesi i fixen el carboni.
Aquesta idea d’en Felix es va posar en funcionament amb el nom de “Plant-for-the-Planet”,una proposta que s’organitza a través de la realització d’”Acadèmies”. Les acadèmies són uns tallers de capacitació mediambiental adreçats a nens i joves, on ells aprenen què és la crisi climàtica, com ells poden contribuir a aturar el canvi climàtic i què és la justícia global. També aprenen a fer conferències i a organitzar plantacions responsables, a més de participar en una plantació d’arbres en el seu municipi. Actualment, ja s’han realitzat més de 700 Acadèmies Plant-for-the-Planet on s’hi han capacitat 37.000 Ambaixadors i Ambaixadores per la Justícia Climàtica, nens, nenes i joves de 92 països i arreu del món.

Ara la proposta “Plant-for-the-Planet” arriba a Lleida. Els propers dissabtes 16 i 30 d’abril es realitzaran acadèmies a la nostra ciutat, adreçada a nens/es de 9 a 12 anys i a joves de 13 a 16 anys. Les acadèmies es realitzaran a l’Escola Frederic Godàs (Cappont), de 10 a 15,30h.
En aquest horari s’inclou la participació en la plantació d’arbres al Viver de Rufea (16 d’abril) i al Bosc Urbà de Cappont (30 d’abril). La participació és gratuïta, però requereix inscripció prèvia a www.planetspain.org , on trobareu tota la informació sobre la proposta.

Poster Lleida Academies

Categories: General